lauantai 25. helmikuuta 2012

Unisukat

Villasukkia neuloin syksyllä paljonkin, mutta toissailtana valmistui tytölleni Mylle unisukat eli lankana on 7 veljestä-villalangan sijaan Novitan Miami (puikkoina kuitenkin 3 1/2).


Tein sukat ihan Novitan koon 30 perusohjeen mukaan eli näin:

Luo 40s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 10s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina ensimmäisen (I) ja neljännen (IV) puikon välissä. Neulo sitten suljettuna neuleena 2o, 2n -joustinneuletta 12 cm. Aloita KANTATILKKU neulomalla I puikon silmukat IV puikolle (=20s). Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ, nosta 1s neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ *nosta 1s neulomatta, neulo 1s oikein*, toista *-* vielä 9 kertaa. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 10 kertaa. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita KANTAPOHJAN KAVENNUKSET: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo työn oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 7s. Tee ylivetokavennus (=nosta 1s neulomatta, neulo 1s oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo 6s nurin ja neulo 2 seuraava s nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 6s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukat pysyvät samana eli 8:na. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat 2 puikoille (4,4). Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vas. reunasta 10s + 1 puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon silmukat oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 10s + 1s puikkojen välistä ja neulo poimitut silmukat kiertäen oikein IV puikolle. Jatka näillä kaikilla 50 s:lla sileää ja tee KIILAKAVENNUKSET: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja IV puikon alussa 2 ensimmäistä ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo välikerros, tee kavennuskerros jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 10s, lopeta kavennukset. Jatka sileää neuletta kunnes pohjan pituus on 15cm tai pikkuvarvas peittyy. Aloita sitten KÄRKIKAVENNUKSET: neulo I ja III puikon lopussa 2s oikein yhteen, 1s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2.kerros kunnes joka puikolla on jäljellä 5s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

My tykkäsi sukista eli nyt ei palella jalkoja enää yöllä. Valitsemastani Miami-langasta oli aavistuksen hankalampi neuloa sukat siististi verrattuna villalankaan...mutta riittävän hyvä tuli. Niin, ja varsista tein Myn toivomuksesta pidemmät kuin tuossa ohjeessa.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti